Gevulde courgette met kruidig gehakt en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde courgette met kruidig gehakt en feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Pers de knoflook.
Stap 3
Snipper de ui heel fijn.
Stap 4
Hak de peterselie fijn.
Stap 5
Verkruimel de feta fijn.
Stap 6
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de wand uit.
Stap 7
Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn en bak het met de knoflook in een koekenpan met olijfolie zachtjes glazig.
Stap 8
Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng het courgettemengsel met de ui en peterselie erdoor.
Stap 9
Kneed goed door tot het wat plakkerig wordt.
Stap 10
Vul de courgettes over de hele lengte met het gehakt, druk goed aan.
Stap 11
Leg de courgettes in de ovenschaal.
Stap 12
Druk de tomaatjes met de snijkant naar boven in het gehakt.
Stap 13
Strooi de feta erover.
Stap 14
Schenk het tomatensap op de bodem van de schaal.
Stap 15
Bak de courgettes in de oven in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 16
Serveer met rijst.
