Gevulde courgette met tomatenrijst en rozijnen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde courgette met tomatenrijst en rozijnen
Stap 1
Vet een rechthoekige ovenschaal in.
Stap 2
Breng in een pan het water aan de kook.
Stap 3
Verkruimel het bouillontablet erboven en los de bouillon al roerende in het water op.
Stap 4
Leg de courgettes op een plank en snijd ze in de lengte doormidden.
Stap 5
Hol de courgettes met een lepel uit tot op een halve centimer van de wand.
Stap 6
Hak het vruchtvlees uit de courgettes fijn.
Stap 7
Pel en snipper de ui.
Stap 8
Snijd de tomaten in stukjes.
Stap 9
Snijd ook de plakjes ham in stukjes.
Stap 10
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de stukjes courgette al roerend in twee a drie minuten zachtjes glazig.
Stap 11
Strooi de kaneel erover en voeg al roerend de rijst toe.
Stap 12
Bak alles een minuut en voeg dan de blokjes tomaat en de rozijnen toe.
Stap 13
Bak nog enkele minuten tot de tomaatstukjes zacht worden.
Stap 14
Schenk er 4/5 deel van de bouillon bij en breng alles al roerend aan de kook.
Stap 15
Kook de rijst in acht minuten net gaar.
Stap 16
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Stap 17
Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de ovenschaal en leg de courgettes naast elkaar in de schaal.
Stap 18
Roer de ham en de helft van de kaas door de rijst en vul de courgettes met het rijstmengsel.
Stap 19
De rijst mag als een bergje boven de courgette uitsteken.
Stap 20
Strooi de kaas over de courgettes en schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven.
Stap 21
Bak de gevulde courgettes in 30 minuten gaar.
