Gevulde geroosterde paprika met linzen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde geroosterde paprika met linzen
Stap 1
Halveer de trostomaten en de paprika en pers de knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes en laat de linzen uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Bestrijk de buitenkanten van de paprika’s met 1 eetlepel olijfolie en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
Stap 3
Meng de stukken tomaat met de geperste knoflook en vul hiermee de paprika’s. (Heb je nog tomaten over, snijd ze klein en zet apart.) Bestrooi met zout en peper en druppel circa 1 theelepel olijfolie over elke paprikahelft.
Stap 4
Bak 35 minuten in de oven. Verhit intussen de currypasta al roerend 1 minuut in een koekenpan. Schep de linzen erdoor en bak 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg de eventuele overgebleven tomaat, de zongedroogde tomaten en de kokosmelk toe. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en warm goed door.
Stap 6
Haal de bakplaat uit de oven, verdeel theelepels geitenkaas over de paprikahelften en de helft van het basilicumblad. Bak nog 10 minuten in de oven.
Stap 7
Verdeel de linzen over 4 borden en leg op elk hoopje linzen 2 paprikahelften. Bestrooi het gerecht met de rest van het basilicumblad. Lekker zo, met rijst of met naan.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie460 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten26 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
