Gevulde meringues
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde meringues
Stap 1
Extra benodigdheden: handmixer, bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 150°c.
Stap 3
Splits de eieren.
Stap 4
Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer tot er pieken op staan.
Stap 5
Voeg al kloppend beetje bij beetje suiker ongeveer twee derde van de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit taai wordt en gaat glanzen.
Stap 6
Schep vier bergjes eiwit op de bakplaat en maak met een lepel in elk bergje een holletje.
Stap 7
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de meringues vijfendertig minuten.
Stap 8
Schakel de oven uit, maar laat de meringues in de dichte oven in drie tot vier uur helemaal afkoelen.
Stap 9
Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes met een mesje eruit.
Stap 10
Klop in een pan met een dikke bodem de eidooiers met de rest van de suiker, het vanillemerg, de kurkuma en de custardpoeder met de handmixer goed door elkaar.
Stap 11
Voeg al kloppend de melk en room toe.
Stap 12
Schenk het roommengsel in een pan met een dikke bodem en verwarm alles op matig hoog vuur al roerend tot een romige vla.
Stap 13
Zet de pan in een bak met koud water en laat de crème afkoelen, roer regelmatig om te voorkomen dat er een vel op komt.
Stap 14
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
Stap 15
Zet de meringues op bordjes en schep de vanillecrème in de holtes.
Stap 16
Verdeel de aardbeien en bosbessen erover.
Stap 17
Tip: In plaats van custardpoeder kunt u ook maïzena gebruiken.
