Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde peren met gehakt uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde peren met gehakt uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Halveer de peren in de lengte en snijd de klokhuizen eruit.
Stap 3
Wrijf de snijkanten in met citroensap tegen verkleuren.
Stap 4
Meng het gehakt in een kom met de paprikapoeder, kaneel, Italiaanse kruiden, de helft van de feta en wat versgemalen peper. Kneed goed door tot het wat plakkerig wordt.
Stap 5
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vul elke peerholte met gehakt.
Stap 6
Zet de peren in de ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem. Strooi de resterende feta met amandelen over de peren.
Stap 7
Schuif de schaal in de oven en bak de peren in 25-30 minuten gaar en bruin.
