Gewokte bloemkool met pastinaak en kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Gewokte bloemkool met pastinaak en kip
Stap 1
Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk (de stronk wordt niet gebruikt, kan verwerkt worden tot soep).
Stap 2
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Stap 3
Kruid de kalkoenblokjes met kerriepoeder en wat zout.
Stap 4
Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
Stap 5
Verwarm de olie tot er lichte damp vanaf komt en roerbak de blokjes kalkoen op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
Stap 6
Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en laat het vocht verdampen.
Stap 7
Schep de blokjes kalkoen op een bord.
Stap 8
Hak de knoflook fijn en schil en snijd de ui.
Stap 9
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in dunne reepjes.
Stap 10
Roerbak nu de uipartjes met de knoflook en rode peper 2 minuten.
Stap 11
Snijd de pastinaak in plakjes van een halve cm dik.
Stap 12
Schep de bloemkoolroosjes en pastinaak erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Stap 13
Schenk de bouillon en sojasaus erbij en verwarm het gerecht 4 minuten op hoog vuur, laat de groenten beetgaar worden en het vocht verdampen.
Stap 14
Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en hak de peterselie grof.
Stap 15
Schep de kalkoenblokjes door de groenten en warm alles al omscheppend goed door.
Stap 16
Strooi de bosuitjes en peterselie erover.
Stap 17
Lekker met aardappelpuree of rijst.
