Gnocchi in boerenkoolsaus met pecorino
Ingrediënten
Bereidingswijze Gnocchi in boerenkoolsaus met pecorino
Stap 1
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Blancheer de boerenkool 3 minuten en bewaar wat kookvocht. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Maal in de keukenmachine de boerenkool, knoflook, crème fraîche, basilicum en de helft van de pecorino tot een romige saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Stap 3
Stamp de aardappels fijn en meng met de eieren en bloem. Kneed tot een egaal deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Rol het deeg op tot rolletjes van 1 cm dik en snijd in stukjes van 1 cm. Rol de stukjes deeg voorzichtig langs de achterkant van een vork tot er ribbeltjes ontstaan. Kook deze gnocchi in ruim gezouten water, tot ze boven komen drijven.
Stap 4
Verwarm de boerenkoolsaus, voeg de gnocchi toe en warm 1 minuut mee. Verdeel over borden. Schaaf de overige pecorino erover en garneer met rucola.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten46 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd11 g
