Gnocchi met broccoli, ham en roomsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gnocchi met broccoli, ham en roomsaus
Stap 1
Breng in twee pannen ruim water met zout aan de kook.
Stap 2
Snijd intussen de broccoliroosjes van de stronk.
Stap 3
Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in plakjes.
Stap 4
Doe de gnocchi in een pan met kokend water.
Stap 5
Kook de gnocchi vier minuten tot ze boven komen drijven.
Stap 6
Kook intussen de broccoliroosjes en –plakjes in de andere pan in vier minuten beetgaar.
Stap 7
Snipper de ui.
Stap 8
Snijd de ham in repen.
Stap 9
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 10
Roer de room en een halve soeplepel van het gnocchi-kookvocht erdoor.
Stap 11
Laat dit nog vier minuten zachtjes pruttelen.
Stap 12
Roer daarna de hamreepjes erdoor.
Stap 13
Laat de gnocchi en broccoli in een vergiet uitlekken en schep ze door het hammengsel.
Stap 14
Warm al omscheppend nog heel even door.
Stap 15
Serveer in diepe borden en bestrooi royaal met kaas.
