Gorgonzola-bonbons met witte chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gorgonzola-bonbons met witte chocolade
Stap 1
Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Stap 3
Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
Stap 4
Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
Stap 5
Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
Stap 6
Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten23 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd13 g
