Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gourmetgerecht: Zalmblokjes in sesamkorst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gourmetgerecht: Zalmblokjes in sesamkorst
Stap 1
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Stap 2
Meng voor de sojadressing de gember en rasp en sap van de limoen door de sojasaus. Snijd de bosuitjes julienne en meng door de worteljulienne.
Stap 3
Doe de twee soorten sesamzaad in een diep bord. Bestrooi de zalmblokjes met peper en zout en rol door het sesammengsel. Duw goed aan.
Stap 4
Verhit een halve el olie in een gourmetpannetje en bak twee blokjes zalm in 3 minuten rondom goudbruin.
Stap 5
Neem de zalm het pannetje, voeg wat wortel-bosuimengsel toe en roerbak 1 minuut mee. Leg de zalmblokjes erop en besprenkel met 1 el van de sojadressing. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
