Graved lax met rode biet
Ingrediënten
Bereidingswijze Graved lax met rode biet
Stap 1
Rasp de rode biet in een kom en meng met de suiker en het zout. Hak de helft van de dille grof en kneus de jeneverbessen. Voeg toe aan het bietenmengsel.
Stap 2
Verdeel een dun laagje van het bietenmengsel over de bodem van een afsluitbare bak. Leg de zalm erop. Schep de rest van het bietenmengsel erover. Plaats bijvoorbeeld een ander bakje of deksel tussen de zalm en de deksel, zodat de zalm licht wordt aangedrukt. Laat minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
Stap 3
Snijd de komkommer met de dunschiller in linten. Rasp de schil van de citroen en meng met de roomkaas. Hak de rest van de dille grof.
Stap 4
Neem de zalm uit de koelkast en uit het bietenmengsel en spoel af. Dep droog en bestrooi met de dille. Snijd in dunne plakjes en serveer met de roomkaas, komkommer en crackers.
Aanvullende benodigdheden
- - afsluitbare bak van 15x20 cm
- - dunschiller
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie272.3 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten20.6 g
- Vet13.3 gWaarvan verzadigd4.5 g
Trefwoorden
