Griekse gevulde tomaten
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse gevulde tomaten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Snijd het kapje van de trostomaten en hol ze voorzichtig iets uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
Stap 3
Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin 2/3 van de knoflook, ui en paprika in 3 minuten glazig. Schep het tomatenvruchtvlees erbij en voeg de orzo toe met 200 ml extra water. Stoof 10 minuten, tot de orzo beetgaar is en het meeste vocht is opgenomen.
Stap 4
Bak de vegetarische gyros in een scheutje olie in een koekenpan een beetje krokant. Schep de helft door de orzo.
Stap 5
Vul de tomaten met het orzomengsel en verdeel de rest van de gyros erover. Gaar de trostomaten 20 minuten in de oven.
Stap 6
Rasp de snackkomkommers op een grove rasp en pluk de blaadjes van de munt. Snijd de grote blaadjes in dunne reepjes. Meng met de rest van de knoflook, de Griekse yoghurt en een snufje zout.
Stap 7
Serveer de gevulde tomaten met de zwarte olijven en de yoghurtsaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Eiwit18.6 g
- Koolhydraten39.5 g
- Vet14.8 gWaarvan verzadigd4.6 g
Trefwoorden
