Griekse hamburger met tzatziki
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse hamburger met tzatziki
Stap 1
Schild de komkommer en snijd deze in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof.
Stap 2
Laat in een zeefje uitlekken terwijl je de rest van het recept maakt. Pers de knoflook uit.
Stap 3
Roer de yoghurt, knoflook, munt, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar en zet apart. Bestrooi de kwartponders met de gyroskruiden – 1 theelepel per kant – en wrijf de specerijen lichtjes in het vlees.
Stap 4
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kwartponders in circa 3 minuten per kant bruin en gaar. Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster en snijd ze open.
Stap 5
Roer het yoghurtmengsel met de komkommer tot tzatziki. Beleg de broodjes met plakjes komkommer en de kwartponders.
Stap 6
Schep in elke burger 2 eetlepels tzatziki en serveer met de rest van de tzatziki ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten6 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
