Griekse spinazierolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Griekse spinazierolletjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui 2 minuten.
Stap 2
Voeg de pijnboompitten toe en bak ze 2 minuten mee.
Stap 3
Schep de spinazie erdoor en roerbak 5 minuten totdat de groente geslonken is. Meng peper, zout, citroenrasp, peterselie, verkruimelde feta en paneermeel erdoor en laat alles iets afkoelen.
Stap 4
Bestrijk een deegvel met gesmolten boter. Schep onderaan elk deegvel 1/8 deel van de spinazievulling, rol het op, plak de deegrand vast met een beetje water en leg het rolletje in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
Stap 5
Doe hetzelfde met de rest van de vellen deeg. Bestrijk de bovenkanten van de rolletjes in de ovenschaal met gesmolten boter. Bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten38 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd26 g
