Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn
Stap 1
Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes.
Stap 2
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalot 1 min. Voeg de courgette toe en bak 1 min. mee. Schep de bloemkoolrijst erdoor en bak nog 1 min.
Stap 3
Schenk de wijn erbij. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de erwten en de zalm erdoor. Kook de risotto in 5 min. zachtjes gaar. Snijd de dille fijn
Stap 4
Neem de pan van de warmtebron. Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met 2/3 van de dille, zout en peper.
Stap 5
Schep de risotto in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de dille.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie372 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten8 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd9 g
