Groene gevulde salade met ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Groene gevulde salade met ei
Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Stap 2
Halveer de eieren in de lengte en haal de dooiers eruit. Leg de eitjes met de bolle kant naar beneden op keukenpapier.
Stap 3
Hak de peterselie fijn. Druk de dooiers door een bolzeef en vang het eigeel op in een ruime kom. Schep de eidooiers voorzichtig om met de mayonaise, de rasp van 1 citroen, 2 eetlepels citroensap en de helft van de peterselie tot er een luchtig, smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met paprikapoeder, een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 4
Hang de spuitzak in een hoge kom. Schep het eimengsel erin en draai de zak dicht. Spuit de vulling in de holte van de eitjes. Zet koud weg tot gebruik.
Stap 5
Verhit een grillpan. Bak de bacon knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd plakken van het vruchtvlees. Gril de ananas tot aan beide zijden grillstrepen ontstaan.
Stap 6
Verdeel de veldsla over een ruime schaal. Verdeel de ananas over de salade. Zet de gevulde eitjes ertussen. Verkruimel de feta en de bacon boven de salade.
Stap 7
Maak de vinaigrette door 1 eetlepel citroensap te mengen met de honing en mosterd. Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk over de salade en garneer met de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie611 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten43 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
