Groenekoolrolletjes uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Groenekoolrolletjes uit de oven
Stap 1
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Stap 2
Hak de dille fijn.
Stap 3
Breng in een grote pan water aan de kook.
Stap 4
Maak 12 grote bladeren van de kool los.
Stap 5
Snijd de harde stronk weg.
Stap 6
Leg drie tot vier koolbladeren tegelijk in het kokende water en laat je in een tot twee minuten soepel worden.
Stap 7
Leg de bladeren met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze direct af onder koud stromend water.
Stap 8
Laat ze uitlekken.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 10
Maak het gehakt in een kom los met een vork.
Stap 11
Strooi de gehaktkruiden, het zout en de havermout erover.
Stap 12
Breek het ei erboven en voeg de bosui en dille toe.
Stap 13
Meng alles door elkaar.
Stap 14
Verdeel het gehakt in drie porties per persoon en vorm deze tot worstjes van vijf cm lang.
Stap 15
Spreid de koolbladeren uit op het werkvlak, met de inkeping waar de stronk zat naar beneden.
Stap 16
Leg op elk blad een gehaktworstje.
Stap 17
Vouw de zijkanten van de bladeren over het gehakt en rol de koolbladeren dan van beneden naar boven stevig op.
Stap 18
Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal en schenk bouillon op de bodem.
Stap 19
Schuif de schaal in de oven en laat de koolrolletjes in dertig tot vijfendertig minuten gaar worden.
