Groentebroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentebroodjes
Stap 1
Schil de wortels, pastinaak en bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 0.5 cm.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de groenten met de knoflook, kurkuma, tijm en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Stap 3
Voeg het water toe en smoor de groenten afgedekt in 5 minuten beetgaar.
Stap 4
Schep de groenten regelmatig om.
Stap 5
Laat de groenten afkoelen.
Stap 6
Halveer de plakjes ontdooide bladerdeeg.
Stap 7
Schep op een helft van elk plakje een reep groenten, houd aan de lange kanten een centimeter vrij.
Stap 8
Vouw de andere helft van het plakje deeg in de lengte dubbel en knip het plakje elke halve centimeter in.
Stap 9
Vouw het plakje weer open en leg het over de groenten.
Stap 10
Maak de randen aan de lange kanten vochtig met wat water en druk ze met een vork dicht.
Stap 11
Halveer de groentebroodjes, zodat vierkantjes ontstaan.
Stap 12
Leg de groentebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze losjes af met aluminiumfolie.
Stap 13
Bewaar de broodjes tot gebruik in de koelkast.
Stap 14
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 15
Verwijder het folie en bestrijk de broodjes met wat melk.
Stap 16
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
Stap 17
Bak de groentebroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
