Groentecurry met gebakken kabeljauw in een bierbeslag
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentecurry met gebakken kabeljauw in een bierbeslag
Stap 1
Tip: Gebruik voor dit recept koud bier bijvoorbeeld Brand IPA.
Stap 2
Zorg voor twee stukken kabeljauwfilet per persoon.
Stap 3
Hak de knoflook fijn en rasp de gemberwortel.
Stap 4
Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
Stap 5
Snijd de bleekselderij en de winterwortel in stukken van twee cm.
Stap 6
Snijd de tomaten in stukjes.
Stap 7
Verwarm een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de knoflook, gemberwortel en rode peper tot het lekker gaat ruiken.
Stap 8
Bak de kerriepoeder heel even mee.
Stap 9
Schep dan de bloemkool, bleekselderij en wortel erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
Stap 10
Voeg de tomaten toe en schenk de kokosmelk erbij.
Stap 11
Laat de curry afgedekt tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is.
Stap 12
Kruid de stukken kabeljauw met zout en versgemalen peper.
Stap 13
Strooi een derde van de bloem op een plat bord.
Stap 14
Strooi ook de rest van de bloem in een diep bord, roer snel het ei en het bier erdoor en roer alles tot een beslag.
Stap 15
Verwarm in een hapjespan een laag olie van circa een cm.
Stap 16
Wentel de kabeljauw door de bloem op het platte bord en haal ze daarna door het beslag.
Stap 17
Ze moeten rondom bedekt zijn met beslag.
Stap 18
Leg de stukken kabeljauw in de hete olie en bak ze in zes tot acht minuten goudbruin en gaar.
Stap 19
Keer ze na 3 minuten voorzichtig met een spatel.
Stap 20
Leg de gebakken kabeljauw op een bord.
Stap 21
Haal de andere stukken kabeljauw op dezelfde manier door het beslag en bak ze goudbruin.
Stap 22
Schep de curry in diepe borden en leg de stukken kabeljauw erop.
Stap 23
Lekker met basmatirijst.
