Groentetortilla
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentetortilla
Stap 1
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de blokjes aardappel beetgaar, in circa 8 minuten. Voeg dan de spinazie en doperwten toe. Wacht tot het water weer aan de kook komt en doe dan meteen de aardappel, erwten en spinazie in een vergiet.
Stap 2
Verhit de olie in de Tefal koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette tot de ui glazig wordt. Voeg de uitgelekte groenten uit het vergiet toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Klop de eieren los met zout en giet over de groenten in de koekenpan. Verdeel goed over de pan en laat rustig gaar worden onder een deksel, tot de bovenkant gestold is. Laat de tortilla op een bord glijden en keer hem om in de pan. Draai het vuur uit en laat nog even nagaren.
Stap 4
Serveer de tortilla warm of koud, in punten gesneden, met tomatensalade en/of aioli. Serveer hier een glas lekker droge sherry bij of een ijskoud biertje.
