Grote chocoladeflikken
Ingrediënten
Bereidingswijze Grote chocoladeflikken
Stap 1
Knip van de roombekertjes cirkels van 1 cm hoog, de randen moeten wel helemaal recht zijn om goed op de ondergrond te kunnen aansluiten.
Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de vormen erop.
Stap 3
Breng in een pan een laag water aan de kook.
Stap 4
Breek de chocolade boven een metalen kom of steelpan in stukjes.
Stap 5
Hang de kom of steelpan boven de laag kokend water en laat de chocolade al roerend smelten tot het een gladde saus wordt.
Stap 6
Rasp de sinaasappel.
Stap 7
Roer de koekkruiden, sinaasappelrasp en chilivlokken erdoor.
Stap 8
Houd de chocolade boven het water warm.
Stap 9
Druk een vorm met één hand goed tegen het bakpapier en schep er met een juslepel een laag chocolade in.
Stap 10
Houd de vorm even op zijn plaats tot de chocolade stevig begint te worden en niet meer onder de rand door uitvloeit.
Stap 11
Strooi wat cranberry's en pompoenpitten in de chocolade en druk ze er iets in.
Stap 12
Vul de resterende vormpjes op dezelfde manier.
Stap 13
Laat de chocoladeflikken in de koelkast in 20-30 minuten stevig worden.
