Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hartige druivenclafoutis
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hartige druivenclafoutis
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit in een steelpan de slagroom met 3 takjes tijm. Neem van het vuur en laat afkoelen. Ris de blaadjes tijm van de resterende takjes.
Stap 2
Klop in een ruime kom de eieren los. Zeef er de bloem boven en meng met een spatel. Verwijder de takjes tijm uit de slagroom en schenk al roerend bij het eiermengsel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Snijd de blauwe kaas in blokjes. Vet de ovenschaal in met boter en schenk het beslag in de schaal. Verdeel er de druiven en blauwe kaas over en bestrooi met tijm.
Stap 4
Zet de schaal op een rooster iets onder het midden van de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Aanvullende benodigdheden
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie594 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten25 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd29 g
Trefwoorden
