Hartige tompouce met makreel en zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige tompouce met makreel en zoete aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in hele dunne halve ringen. Breng de azijn met het water, de suiker en een snuf zout aan de kook. Giet dit over de rode ui, zodra de suiker is opgelost. Laat staan tot gebruik.
Stap 2
Halveer ondertussen de plakjes bladerdeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met een derde van de olijfolie. Strooi er de komijnzaadjes over en bak in 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Stap 3
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in water in 8 minuten gaar. Giet af en stamp samen met de rest van de olijfolie, mierikswortel, peper en zout tot een gladde puree.
Stap 4
Verdeel achtereenvolgens de zoete aardappelpuree, tuinkers, makreel en rode ui over vier bladerdeegrechthoeken en dek af met de rest van de bladerdeegrechthoeken. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie487 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten36 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
