Hartjes-cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartjes-cheesecake
Stap 1
Smelt de boter, maar laat deze niet verkleuren. Maal intussen de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter door het kruim.
Stap 2
Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem van de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Laat opstijven in de koelkast.
Stap 3
Klop intussen in een grote kom de roomkaas glad. Klop in een andere kom met een mixer de slagroom met de poedersuiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom door de roomkaas en meng goed. Schep de vulling in de springvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Stap 4
Pureer de jam in de keukenmachine glad. Doe in een stevig diepvrieszakje en maak het zakje dicht. Knip een heel klein puntje van het zakje af.
Stap 5
Druppel de jam in een cirkel, in kleine stippen rondom, op de bovenkant van de cheesecake. Laat tussen de stippen in steeds een stipbreedte ruimte. Maak een tweede cirkel stippen binnen de eerste cirkel en maak daarna steeds kleinere cirkels tot de hele taart gevuld is met stippen. Trek met een satéprikker de stipjes rustig van links naar rechts tot een hartjesvorm. Laat de taart afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - springvorm
- - bakpapier
- - diepvrieszakje
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie513 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten47 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd21 g
