Hash browns
Ingrediënten
Bereidingswijze Hash browns
Stap 1
Schil de aardappels en rasp ze grof. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine.
Stap 2
Spoel onder koud stromend water het vrijgekomen zetmeel weg en dep droog met keukenpapier.
Stap 3
Schep in een kom om met 1 el olie en breng op smaak met zout, versgemalen peper en gerookte paprikapoeder.
Stap 4
Verwarm een hapjespan met 2 el olie op middelhoog vuur.
Stap 5
Schep een ruime hoeveelheid van het aardappelmengsel in de pan en bak al omscheppend 5 minuten aan tot deze begint te verkleuren.
Stap 6
Voeg indien nodig extra olie toe.
Stap 7
Verdeel nu de aardappel in 4 'nestjes'. Breek een ei in het midden van elk nestje en bak de hash browns in 5 - 8 minuten gaar en aan de onderkant goudbruin.
Stap 8
Gaar het ei met het deksel op de pan. Draai zodra het ei gestold is de hash brown om met een spatel en bak nog 1 minuut.
Stap 9
Hak intussen de peterselie fijn. Bestrooi de hash browns met peterselie en serveer warm.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie301 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten36 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
