Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hasselback aardappelen met aioli
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hasselback aardappelen met aioli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Leg 2 pollepels aan weerszijden van een aardappel. Snijd de aardappel elke ½ cm in tot aan de pollepels, zodat het onderste gedeelte aan elkaar blijft zitten. Herhaal dit met alle aardappelen. Besprenkel ze met olie en bestrooi met de patat-friteskruiden. Leg ze op een bakplaat en rooster in 40 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3
Meng de aioli met de crème fraîche en verdeel over een serveerschaal. Druppel de crispy chiliolie erover.
Stap 4
Hak de peterselie grof.
Stap 5
Leg de hasselback aardappelen op de saus en bestrooi met zout en peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie217.1 kcal
- Eiwit2.5 g
- Koolhydraten17.6 g
- Vet14.7 gWaarvan verzadigd4.5 g
Trefwoorden
