Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hasselback-courgette
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hasselback-courgette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg een courgette tussen 2 eetstokjes of pollepels. Snijd de courgette net niet helemaal door in plakken van 1 cm dik. De stokjes of lepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden. Herhaal dit bij de andere courgette.
Stap 2
Meng de Provençaalse kruiden met een scheut olijfolie. Snijd de feta in plakjes van ½ cm. Leg de ingesneden courgettes op een bakplaat. Besprenkel met de kruidenolie en steek de plakjes feta in de inkepingen.
Stap 3
Dek af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de courgettes voor het serveren met de munt.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie230 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten7 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd9 g
