Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hasselback van tomaat en courgette
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hasselback van tomaat en courgette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten over de breedte in tot 1 cm van de onderkant. Snijd de mozzarella en courgette in plakken van 5 mm dik.
Stap 2
Pel en snijd de knoflook fijn. Mix de helft van de knoflook met 8 takjes basilicum, Parmezaanse kaas en 3 el olijfolie fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Vul de tomaten met de mozzarella en courgette. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de pesto over de tomaten. Plaats 15 minuten in de oven.
Stap 4
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de overige knoflook met de krieltjes in 7 minuten goudbruin. Pluk intussen de blaadjes van de rest van de basilicum.
Stap 5
Verdeel de tomaten en krieltjes over de borden. Garneer met de basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - blender of staafmixer
Voedingswaarden
- Energie491 kcal
- Eiwit21.1 g
- Koolhydraten33.4 g
- Vet23.7 gWaarvan verzadigd11.4 g
Trefwoorden
