Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Haverbollen hamburgers
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Haverbollen hamburgers
Stap 1
Halveer de haverbollen en rooster de binnenkant in en droge koekenpan knapperig.
Stap 2
Pel de ui en snijd in dikke plakken. Snijd de tomaten in plakken en bestrooi ze met wat peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak de tomaat tot deze zacht is en licht verkleurd. Neem uit de pan en bewaar op een bord.
Stap 3
Bak in het resterende vet de hamburgers of groenteburgers. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder zilverfolie.
Stap 4
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan. Kies de 4 grootste uienringen, leg ze in de koekenpan breek in iedere ring een ei. Bak de eieren maar laat de dooiers zacht.
Stap 5
Beleg de haverbollen met romaine sla, de hamburgers, gebakken tomaat en gebakken ei. Zet de bovenkant van de haverbol vast met een prikker.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten46 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
