Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hele kip met sinaasappel-honingglazuur
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hele kip met sinaasappel-honingglazuur
Stap 1
Laat de maiskip op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder het elastiek dat rondom de poten van de kip zit en dep de kip droog. Bestrooi met zout en peper.
Stap 3
Pers de sinaasappels uit en bewaar de uitgeperste helften. Meng het sinaasappelsap in een kom met de honing, olijfolie en de helft van de tijm.
Stap 4
Vul de holte van de kip met de uitgeperste sinaasappels, steranijs, resterende takjes tijm en kaneelstokjes.
Stap 5
Bestrijk de kip rondom met de helft van het sinaasappel-honingglazuur.
Stap 6
Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 50 minuten in de oven tot de kip gaar is. Bestrijk de kip halverwege nogmaals met de sinaasappel-honingglazuur.
Stap 7
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je de kip aansnijdt.
Aanvullende benodigdheden
- - kwastje
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit50.3 g
- Koolhydraten28.3 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
