Herfstloempia gevuld met zoete aardappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Herfstloempia gevuld met zoete aardappel
Stap 1
Snijd de ui in kwart ringetjes en de knoflook fijn.
Stap 2
Warm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Was de zoete aardappels en snijd ze in stukken.
Stap 4
Doe ze met de ui en knoflook in een ovenschaal.
Stap 5
Meng met iets meer dan de helft van de olijfolie en bak 20 minuten in de oven.
Stap 6
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
Stap 7
Bak ze met de rest van de olijfolie in een koekenpan circa 5 minuten, tot ze zacht zijn.
Stap 8
Hak de blaadjes van de takjes koriander (bewaar iets voor de garnering).
Stap 9
Haal het aardappelmengsel uit de oven en prak het grof met een vork.
Stap 10
Meng er de gehakte koriander en de stukjes gebakken appel door.
Stap 11
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 12
Schep telkens een lepel van het mengsel op een loempiavel.
Stap 13
Maak de randen een beetje vochtig om te plakken en rol dit met de vulling als een loempia in elkaar.
Stap 14
Frituur de loempia's in de olie op 180°C goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 15
Serveer ze op een bordje met een blaadje koriander en een klein bakje hot sauce.
