Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Herfstsalade met geitenkaasmousse
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Herfstsalade met geitenkaasmousse
Stap 1
Extra nodig: handmixer.
Stap 2
Zorg ervoor dat de geitenkaas op kamertemperatuur is.
Stap 3
Halveer de druiven.
Stap 4
Hak de walnoten grof.
Stap 5
Verkruimel de geitenkaas boven een kom.
Stap 6
Schenk de slagroom erbij en maal er wat peper boven.
Stap 7
Klop alles met de handmixer tot een luchtige mousse.
Stap 8
Laat de mousse in de koelkast in zestig minuten stevig worden.
Stap 9
Klop in een kom de azijn en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing.
Stap 10
Was de sla, laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Stap 11
Scheur de bladeren in stukken en schep ze met de rucola door de dressing.
Stap 12
Verdeel de salade over borden en verdeel de druiven en walnoten erover.
Stap 13
Schep met een ijsbolletjeslepel in het midden van elk bord een flinke bol geitenkaasmousse.
