Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hollandse kaasfondue
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hollandse kaasfondue
Stap 1
Schenk het bier in de caquelon of braadpan en breng het op matig hoog vuur aan de kook.
Stap 2
Voeg al roerend hand voor hand de geraspte kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
Stap 3
Roer dan in een kommetje de maïzena los met mosterd en het water tot een glad papje.
Stap 4
Voeg het papje al roerend aan de fondue toe en blijf roeren tot de kaasfondue mooi glad gebonden is.
Stap 5
Breng op smaak met fijn geraspte nootmuskaat en versgemalen peper.
Stap 6
Strooi de fijngehakte peterselie erover.
Stap 7
Zet de kaasfondue in de caquelon op een rechaud op tafel en zet de overige ingrediënten er in schaaltjes omheen.
