Hollandse runderstoofpot met speculaaskruiden
Ingrediënten
Bereidingswijze Hollandse runderstoofpot met speculaaskruiden
Stap 1
Laat de braadlappen op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de uien in dunne partjes.
Stap 3
Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Stap 4
Snijd de wortel in plakjes.
Stap 5
Snijd de knolselderij in blokjes.
Stap 6
Snijd de braadlappen in grove stukken.
Stap 7
Wrijf het vlees rondom in met speculaaskruiden en zout.
Stap 8
Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 9
Bak de stukken vlees, zo nodig in 2 keer, op hoog vuur rondom bruin.
Stap 10
Doe al het vlees in de pan en bak de uien2 minuten mee.
Stap 11
Sprenkel de azijn erover en voeg de laurierblaadjes toe.
Stap 12
Schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij.
Stap 13
Stoof het vlees afgedekt op heel zacht vuur – zo nodig met een vlamverdeler onder de pan – in 2-2.5 uur bijna gaar.
Stap 14
Schep de prei, wortel en knolselderij erdoor.
Stap 15
Stoof het vlees en de groenten in nog 30-40 minuten zachtjes gaar.
