Hollandse witte bonen-pastinaaksoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Hollandse witte bonen-pastinaaksoep
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Snijd de pastinaak en winterwortel in blokjes.
Stap 3
Snijd de stengels bleekselderij in dunne reepjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en pastinaak zachtjes glazig.
Stap 5
Voeg de witte bonen met het vocht en twee derde van de bouillon toe.
Stap 6
Breng alles aan de kook en kook de pastinaak in 5 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Breng intussen in een pan de rest van de bouillon aan de kook.
Stap 8
Voeg de wortel, prei en bleekselderij toe en kook de groenten in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 9
Bak in een hapjespan de spekjes zachtjes knapperig bruin.
Stap 10
Pureer met een staafmixer de pastinaak met witte bonen en bouillon tot een gladde soep.
Stap 11
Roer de bouillon met groenten en de tijm erdoor.
Stap 12
Voeg wat zout en versgemalen peper toe en laat de soep nog 3-4 minuten zachtjes koken.
Stap 13
Schep de soep in diepe borden of soepkommen en strooi in het midden wat spekjes en geraspte kaas.
Stap 14
Zet de rest van de spekjes en kaas in kommetjes op tafel voor de tweede ronde.
Stap 15
Lekker met bruin stokbrood.
