Honing-whisky-spiezen met mais
Ingrediënten
Bereidingswijze Honing-whisky-spiezen met mais
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 °C en haal het vlees uit de koeling.
Stap 2
Boen de aardappels schoon onder de kraan en droog goed af.
Stap 3
Boor het midden eruit met een appelboor.
Stap 4
Strooi wat zout in de binnenkant van de aardappels.
Stap 5
Snijd het spek doormidden en rol de plakjes op.
Stap 6
Steek in iedere aardappel aan elke kant een rolletje spek.
Stap 7
Pak de aardappels gelijkmatig in met alumiumfolie.
Stap 8
Leg ze in een ovenschaal en zet ze 45 à 60 minuten in de oven.
Stap 9
Begin na 45 minuten te checken of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Stap 10
Verwarm de mais zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 11
Snijd ieder varkensfiletlapje in 4 lange repen en bestrooi met iets zout.
Stap 12
Meng de honing met de whisky en olie.
Stap 13
Haal de repen door het mengsel en verdeel de 20 repen over 4 grote houten of ijzeren spiezen.
Stap 14
Leg de spiezen in een ovenschaal en rooster 8 à 12 minuten in dezelfde oven als de aardappels als deze bijna klaar zijn.
Stap 15
Haal het vlees uit de oven als het gaar is en laat 2 minuten rusten onder alumiumfolie.
Stap 16
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Stap 17
Haal de hete aardappels voor de helft uit het folie en serveer ze bij de spiezen en maiskolven.
Stap 18
Bestrooi met de bosui.
