Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Hutspot basisrecept
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Hutspot basisrecept
Stap 1
Snijd de uien in halve ringen en de winterwortel en vlees in stukjes. Schil ook de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Stap 2
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de ui. Bestrooi het vlees met zout en peper, voeg toe en bak rondom lichtbruin.
Stap 3
Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
Stap 4
Kook de rest van de ui met de wortel en aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
Stap 5
Verwijder de laurierblaadjes uit de pan met vlees. Schep het vlees met wat stoofvocht op de hutspot.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie685 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten62 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
