Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJslandse wintersoep met lamsvlees
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJslandse wintersoep met lamsvlees
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van drie cm.
Stap 2
Leg het vlees in een soeppan en schenk er 1.25 liter water bij.
Stap 3
Breng het water aan de kook en schep het schuim eraf.
Stap 4
Hak de peterselie fijn en snipper de ui.
Stap 5
Voeg een halve eetlepel zout met de kruiden en ui toe en laat de soep op heel zacht vuur 40 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 6
Snijd ondertussen de wortel in dikke plakken en snijd de pastinaak in grove stukken.
Stap 7
Schil de aardappel en snijd in stukken.
Stap 8
Voeg de wortel, pastinaak en aardappelen toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Stap 9
Snijd de witte kool in repen.
Stap 10
Voeg dan de witte kool en de rijst toe en kook de soep in nog 10-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 11
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 12
Lekker met roggebrood.
