Indiase rundvleescurry met kokosmelk
Ingrediënten
Bereidingswijze Indiase rundvleescurry met kokosmelk
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Rasp de gember.
Stap 3
Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn.
Stap 4
Snijd de uien in dunne partjes.
Stap 5
Snijd het vlees in stukken van 4-5 cm.
Stap 6
Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook, gember en rode peper zachtjes aan tot het lekker gaat ruiken.
Stap 7
Bak de ui al omscheppend 4-6 minuten mee tot de partjes zacht worden.
Stap 8
Schep de kerriepoeder erdoor en bak 1 minuut.
Stap 9
Voeg dan het vlees toe en schenk langs de rand van de pan de tomatenblokjes met sap en de kokosmelk erbij.
Stap 10
Breng het gerecht al roerend aan de kook.
Stap 11
Stoof de rundvleescurry in 3-3.5 uur heel zachtjes gaar, zo nodig op een vlamverdeler.
Stap 12
Snijd de broccoliroosjes van de stronken.
Stap 13
Schil de stronken en snijd ze in blokjes.
Stap 14
Kook de broccoli (roosjes en stronk) in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar en laat in een vergiet even uitlekken.
Stap 15
Serveer de rundvleescurry met broccoli en basmatirijst.
