Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Italiaanse bonensoep met boerenkool en spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Italiaanse bonensoep met boerenkool en spek
Stap 1
Snipper de ui. Verkruimel de bouillonblokjes. Snijd het stokbrood in plakjes.
Stap 2
Bak de spekreepjes in een (soep)pan knapperig en bruin. Schep ze op een bord bekleed met keukenpapier.
Stap 3
Voeg de olijfolie toe aan het spekvet in de pan en fruit hierin de ui 5 minuten op laag vuur.
Stap 4
Voeg de soepgroente toe en bak nogmaals 5 minuten.
Stap 5
Voeg de verkruimelde bouillon-, tomatenblokjes, bonenmix en 1 liter kokend water toe.
Stap 6
Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en kook 10 minuten.
Stap 7
Voeg de boerenkool toe en kook nog 5 minuten. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper.
Stap 8
Serveer de soep in kommen, met de spekjes erop en stokbrood met pesto erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten49 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
