Italiaanse involtini
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse involtini
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Pers de knoflook uit. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn.
Stap 3
Meng de helft van de knoflook met de citroenrasp- en sap en de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en basilicumsteeltjes met de hele cherrytomaatjes aan tot ze knappen. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de basilicumblaadjes toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Stap 5
Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette en aubergine.
Stap 6
Schep op elke plak courgette of aubergine een lepeltje van de ricotta en rol op.
Stap 7
Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal en leg de ricottarolletjes erop. Maak af met peper en zout.
Stap 8
Gaar de involtini nog 20 minuten in de oven. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
Stap 9
Tip: lekker met knapperig stokbrood
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie151 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten15.1 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd3.2 g
Trefwoorden
