Italiaanse salade van Conference en Gorgonzola
Ingrediënten
Bereidingswijze Italiaanse salade van Conference en Gorgonzola
Stap 1
Verwarm de oven en bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.
Stap 3
Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
Stap 4
Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel in vieren.
Stap 5
Snijd de peren zonder te schillen in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
Stap 6
Snijd een klein plakje van de buitenkant van de peer ter hoogte van het klokhuis voor de stabiliteit en leg de peren met de schil naar beneden op de snijplank.
Stap 7
Druk de gorgonzola in de plekken waar de klokhuizen zaten.
Stap 8
Pak de peren op en doop de gorgonzola in de gehakte hazelnoten.
Stap 9
Leg ze op de borden met de hazelnoten omhoog, besprenkel met de bleekselderij, overgebleven hazelnoten, versgemalen peper en olijfolie.
Stap 10
Serveer met het brood.
