Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Italiaanse wintersoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Italiaanse wintersoep
Stap 1
Snijd de ui en kool in grove stukken.
Stap 2
Snipper de knoflook.
Stap 3
Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en bak de poulet uit het soeppakket en ui 5 minuten aan op matig vuur.
Stap 4
Zet het vuur hoog, voeg de kool en soepgroenten toe, bak deze 5 minuten mee.
Stap 5
Bind de tijm en laurier tot een bosje met keukentouw en voeg, samen met het water, de mergpijp en tomatenpuree toe.
Stap 6
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken, doe dan de uitgelekte witte bonen en de soepballetjes erbij.
Stap 7
Laat dan nog minstens 20 minuten zachtjes koken, maar langer mag ook.
Stap 8
Hak ondertussen de peterselie fijn.
Stap 9
Verwijder de mergpijp en het bosje kruiden, breng de soep op smaak met peper en zout.
Stap 10
Serveer in soepkommen en garneer met een drup olijfolie en peterselie.
