Jamie Oliver Steak met peperige paddenstoelensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Jamie Oliver Steak met peperige paddenstoelensaus
Stap 1
Borstel de paddenstoelen en snij ze in grove plakjes. Pel en snij de knoflook in dunne plakjes. Kneus de peperkorrels.
Stap 2
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Stap 3
Voeg de knoflook, gekneusde peperkorrels en een snufje zeezout toe, en laat ze nog 2 minuten bakken.
Stap 4
Sprenkel (desgewenst) brandy erover en bak ze nog 1 minuut, of tot het vocht verdampt is. Draai het vuur uit en zet de pan opzij.
Stap 5
Zet een schone koekenpan op hoog vuur tot hij gloeiendheet is.
Stap 6
Besprenkel de steaks met een beetje olie, bestrooi ze royaal met zwarte peper en zeezout, en wrijf ze goed in.
Stap 7
Leg de steaks in de hete pan en bak ze naar wens: 1 tot 2 minuten aan elke kant voor medium rauw, 2 tot 3 minuten voor medium en 4 minuten voor well done.
Stap 8
Pluk en hak intussen de peterselieblaadjes.
Stap 9
Laat de steaks na het bakken op een bord rusten.
Stap 10
Draai het vuur laag, doe de crème fraîche met een scheutje water, de peterselie en de paddenstoelen in de pan, en warm ze 1 tot 2 minuten al roerend op om ze met de heerlijke vleessappen te mengen.
Stap 11
Serveer de steak met de peperige paddenstoelensaus en bijgerechten naar keuze.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie503 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten1 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
