Jerk biefstukje met ananas-avocadosalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Jerk biefstukje met ananas-avocadosalsa
Stap 1
Snijd de ananasvruchtvlees en avocado in kleine blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de blaadjes en steeltjes van de koriander fijn.
Stap 2
Bestrooi de biefstukjes rondom royaal met de jerkkruiden en wrijf ze voorzichtig met je vingers in het vlees. Vergeet de zijkanten van de biefstukjes niet.
Stap 3
Leg de biefstukjes op een bord, dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast. Meng limoenrasp, -sap, honing en een snuf zout in een kom tot de honing en het zout zijn opgelost.
Stap 4
Zet de maiskolf rechtop een snijplank en snijd de korrels er met een scherp mes van boven naar onder voorzichtig vanaf.
Stap 5
Voeg maiskorrels met de ananas, avocado, ui en koriander toe aan de kom. Schep om. Wrijf een grillpan in met arachideolie en bak hierin de biefstukjes ongeveer 2½ minuut per kant.
Stap 6
Laat ze afgedekt met aluminiumfolie rusten op een bord terwijl je de ananas-avocadosalsa verdeeld over 4 borden. Snijd de biefstukjes desgewenst in plakken en schik ze op de salsa. Lekker met gebakken aardappels.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten18 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
