Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien
Stap 1
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Stap 2
Maak de aardbeien schoon en pureer de helft ervan.
Stap 3
Roer citroensap, honing en een vleugje gemalen peper door de aardbeienpuree.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 100ºC.
Stap 5
Verhit het bakproduct en bak hierin het vlees in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het daarna afgedekt in de oven.
Stap 6
Bak de sjalotjes 2 minuten in het braadvet van het vlees.
Stap 7
Voeg de rosé toe en stoof zachtjes zonder deksel 5-7 minuten. Laat de rosé inkoken.
Stap 8
Serveer het vlees met de sjalotjes.
Stap 9
Druppel wat aardbeienpuree op de borden en garneer met hele aardbeien en basilicum.
Stap 10
Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.
