Kalfsoester met mosterdsaus en prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Kalfsoester met mosterdsaus en prei
Stap 1
Begin met de prei. Snijd de preien in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren.
Stap 2
Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar.
Stap 3
Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor.
Stap 4
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Stap 5
Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
Stap 6
Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus.
Stap 7
Roer de plakjes augurk erdoor en serveer de kalfsoesters met deze saus.
Stap 8
Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.
