Kaneel-wentelteefjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kaneel-wentelteefjes
Stap 1
Breek het ei boven een grote wijde kom en klop het met een garde los.
Stap 2
Voeg de suiker en kaneel toe en klop alles goed door.
Stap 3
Schenk al kloppend de melk bij het eimengsel.
Stap 4
Snijd de sneetjes brood schuin doormidden.
Stap 5
Wentel ze door het eimengsel.
Stap 6
Laat ze tien minuten in het eimengsel liggen.
Stap 7
Verwarm een derde van de boter in de koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 8
Leg dan vier driehoekjes geweekt brood in de koekenpan.
Stap 9
Bak de onderkant van de sneetjes op matig hoog vuur in twee tot drie minuten goudbruin.
Stap 10
Keer de sneetjes met een dunne, brede spatel en bak ook de andere kant in twee tot drie minuten goudbruin.
Stap 11
Leg de gebakken wentelteefjes op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Stap 12
Bak op dezelfde manier in nog 2 keer de andere geweekte sneetjes brood tot goudbruine wentelteefjes.
Stap 13
Leg op 4 borden dakpansgewijs de wentelteefjes en schep er een flinke lepel abrikozenjam naast.
