Kersen yoghurt pannacotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Kersen yoghurt pannacotta
Stap 1
Zet per persoon een martiniglas, whiskytumbler of wijnglas in de koeling.
Stap 2
Ontpit de kersen en doe in ieder glas drie kersen.
Stap 3
Week eerst twee blaadjes gelatine vijf minuten in koud water.
Stap 4
Verwarm het braam- en bosbessap in een pannetje.
Stap 5
Los de twee blaadjes gelatine op in het sap, zet direct het vuur uit.
Stap 6
Verdeel het sap over de koude glazen, maar houd negen eetlepels over.
Stap 7
Laat in de koeling circa een half uur opstijven tot het stevig is.
Stap 8
Week de overgebleven blaadjes gelatine in koud water.
Stap 9
Verwarm zes eetlepels van de yoghurt in de magnetron en los daar de vijf resterende blaadjes gelatine en de suiker in op.
Stap 10
Meng de warme en de koude yoghurt goed met elkaar, verdeel over drie bakjes.
Stap 11
Verwarm het overgebleven sap weer even, zodat het vloeibaar wordt.
Stap 12
Meng een bakje yoghurt met zes eetlepels sap en een andere met drie eetlepels, zodat u donkerroze, lichtroze en witte yoghurt hebt.
Stap 13
Verdeel eerst donkerroze, dan lichtroze en als laatste de witte yoghurt over de glazen, zodat u een wat gemarmerd effect hebt.
Stap 14
Tik met de onderkant van het glas voorzichtig op het aanrecht zodat de bovenkant vlak wordt.
Stap 15
Druk de overgebleven kersen iets in de yoghurt.
Stap 16
Laat minstens een uur opstijven in de koeling.
Stap 17
Garneer met de citroenmelisse.
