Kerst-ijscake
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerst-ijscake
Stap 1
Bekleed de binnenkant van de cakevorm strak met huishoudfolie.
Stap 2
Klop in een kom een vijfde van de slagroom met de handmixer goed stijf.
Stap 3
Klop de Griekse yoghurt en de limonadesiroop erdoor.
Stap 4
Schep de verkruimelde schuimkransjes erdoor.
Stap 5
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 6
Zet de vorm in de diepvriezer en laat het tenminste 3-4 uur bevriezen.
Stap 7
Klop de rest van de slagroom stijf met de poedersuiker en doe de room over in de spuitzak.
Stap 8
Rol de verschillende kleuren marsepein uit tot lappen van 2-3 mm dik en steek er met de uitsteekvormpjes kerstfiguurtjes uit.
Stap 9
Neem de cakevorm uit de vriezer en leg er een platte rechthoekige schaal op.
Stap 10
Keer ze samen en laat de ijscake op de schaal glijden.
Stap 11
Verwijder het folie.
Stap 12
Versier de cake met witte slingers van toefjes slagroom, zilveren slingers van de parels en de marsepeinen kerstversieringen.
Stap 13
Zet de ijscake tot gebruik weer in de vriezer.
Stap 14
Neem de ijscake 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het ijs iets zachter kan worden.
Stap 15
Snijd de ijscake aan tafel in plakken.
